Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Lazanje sa pečurkama i spanaćem

Lazanje sa pečurkama i spanaćem

Lazanje sa pečurkama i spanaćem

Lazanje sa pečurkama i spanaćem

Sastojci koji će vam biti potrebni:
2 kašike sušenih pečuraka, 3 šolje mleka, 4 kašike neslanog putera, 4 šolje svežeg spanaća, 1/2 kašičice soli, sveže mleveni crni biber, 1 kašika maslinovog ulja, 1/2 šolje seckanog crnog luka, 4 čena iseckanog belog luka , 6 šolja svežih pečuraka, 2 kašike brašna, 400 grama testenine, 230 grama rendanog sira, 30 grama rendanog parmezana

Priprema:
Zagrejati mleko u šerpi na umerenoj toploti dok se mehurići ne formiraju. Skini sa ringle i dodajte pečurke u mleko. Ostavite da odstoji jedan sat na sobnoj temperaturi.
U međuvremenu, otopite kašičicu putera u velikom tiganju na umerenoj vatri. Dodajte spanać, so i crni bibera i smanjiti temperaturu. Kuvajte dok spanać ne omekša, ali ostane zelen, oko 3 minuta . Prebacite spanać u činiju da se ohladi.

Zagrejte maslinovo ulje i jednu kašika putera u tiganju na umerenoj vatri. Kada se topi puter, dodajte luk i beli luk u tiganj. Propržite, mešajući dok luk ne omekša pa dodajte sveže pečurke. Kuvajte dok se pečurke ne postanu braon, oko 10 minuta na umerenoj vatri. Sklonite tiganj sa vatre i odložite ga sa strane.
Posle jednog sata iscedite pečurke iz mleka uz pomoć gaze. U mleko od pečurki stavite preostale 2 kašike maslaca i brašna i napravite bešamel sos.

Zagrejte rernu na 200 ° C . Prokuvate testeninu i ređajte je u namazan pleh. Pečurke podelite na tri jednaka dela, a spanać na dva.
Rađajte prvo testeninu, pa pečurke, pa zalijte bešamel sosom. Ponovo stavite testeninu pa spanać i malo rendanog sira, zalijte bešamel sosomi dodaj još jedan sloj paste. Ređajte do vrha činije. Na kraju zalijte bešmelom, pospite parmezanom i pokrite gornji sloj sa aluminijumskom folijom .
Pecite 20 minuta , a zatim uklonite foliju i smanjiti temperaturu rerne na 150 ° C . Pecite dok sir na vrhu ne potpuno rastopi.
Izvadite lazanje iz rerne i ostavite da se ohlade najmanje 15 minuta pre serviranja. Izvor: Blic Žena


Posuđe i kuhinjski pribor koji će vam biti potrebni za lazanje sa pečurkama i spanaćem


Predlažemo vam:


Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.