Sastojci koji će vam biti potrebni:
3 velika žumanceta, 2 velika jaja, 16 g šećera u prahu (po želji, ne zaboravite da ide dosta meda pa ako ne volite slatke kolače-izostavite), 87 gr domaćeg meda, 35 g brašna
Priprema:
Zagrejte rernu na 180°. Dobro umitite žumance, dva jaja i šećer dok se ne sjedine.
Na srednje jakoj vatri zagrejte med i ostavite da se krčka oko dva minuta dok ne počnu da se prave mehurići.
U posebnu posudu sipajte smesu od jaja i dodajte med. Mešajte sve mikserom dok se smesa ne udvostruči. Zatim uzmite špatulu i promešajte nekoliko puta kako bi nestali mehurići. Zatim lagano umešajte i brašno dok se ne uklopi u smesu. U namašćen pleh stavite smesu i pecite 15 minuta. Još jednom u plehu promešajte kako ne bi ostali mehurići.
Budite jako oprezni sa pečenjem jer i jedan minut čini razliku kada je ovaj kolač u pitanju, pa ako želite da kolač bude jako sočan navijte sat. Ukoliko budete pekli ovaj kolač duže smesa će se stvrdnuti.
Nakon 15 minuta sredina kolača bi trebala da bude mekana i sočna a ivice tvrđe i pečenije. Ostavite najmanje pola sata da se ohladi. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari