Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Laka torta od badema

Laka torta od badema

Laka torta od badema

Laka torta od badema

Sastojci koji će vam biti potrebni za koru:
80 g putera
80 g šećera
1 vanilin šećer
prstohvat soli
5 jaja
100 g brašna
100 g mekog brašna
2 kašičice praška za pecivo
100 g mlevenih badema
puter i brašno za podmazivanje kalupa za pečenje kore

Za fil:
500 ml mleka
2 kesice kakaa
50 g šećera
100 g čokolade
250 g putera

Ukrasi:
50 g lomljenih badema
150 ml slatke pavlake
16 čokoladnih karamela ili Tofifa

Priprema:
Umitite žicom puter, šećer i vanilin šećer. Dodoajte prstohvat soli i žumanca. Potom dodajte otopljenu čokoladu i sneg od belanaca. Na kraju dodajte mešavinu brašna i praška za pecivo, kao i mlevene bademe. Smesu sipajte u podmazan kalup i zagladite špatulom površinu. Pecite na 170 stepeni oko 40 minuta. Kada izvadite iz rerne pustite koru da se ohladi. Skuvajte mleko, kakao i šećer. Pustite da se ohladi uz konstantno mešanje, potom dodajte puter. Horizontalno presecite koru i nafilujte. Premažite celu tortu preostalom smesom. Ivicu torte ukrasite lomljenim bademima. Staviti u frižider da se ohladi. Potom ukrasite karamelama ili Tofifama i slatkom pavlakom. Izvor: Lisa


Posuđe i kuhinjski pribor koji će vam biti potrebni za laku tortu od badema


Predlažemo vam:


Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.