Sastojci koji će vam biti potrebni za koru:
80 g putera
80 g šećera
1 vanilin šećer
prstohvat soli
5 jaja
100 g brašna
100 g mekog brašna
2 kašičice praška za pecivo
100 g mlevenih badema
puter i brašno za podmazivanje kalupa za pečenje kore
Za fil:
500 ml mleka
2 kesice kakaa
50 g šećera
100 g čokolade
250 g putera
Ukrasi:
50 g lomljenih badema
150 ml slatke pavlake
16 čokoladnih karamela ili Tofifa
Priprema:
Umitite žicom puter, šećer i vanilin šećer. Dodoajte prstohvat soli i žumanca. Potom dodajte otopljenu čokoladu i sneg od belanaca. Na kraju dodajte mešavinu brašna i praška za pecivo, kao i mlevene bademe. Smesu sipajte u podmazan kalup i zagladite špatulom površinu. Pecite na 170 stepeni oko 40 minuta. Kada izvadite iz rerne pustite koru da se ohladi. Skuvajte mleko, kakao i šećer. Pustite da se ohladi uz konstantno mešanje, potom dodajte puter. Horizontalno presecite koru i nafilujte. Premažite celu tortu preostalom smesom. Ivicu torte ukrasite lomljenim bademima. Staviti u frižider da se ohladi. Potom ukrasite karamelama ili Tofifama i slatkom pavlakom. Izvor: Lisa
Komentari
Komentari