Sastojci koji će vam biti potrebni:
3 jajeta, 3 kašike šećera, 3 kašike brašna
Za 1. fil: 300 g jagoda, 200 g šećera, 1 čaša vode, 1 vanilin-šećer, 1 puding od vanile, 1 puding od jagode
Za 2. fil: 3 kisele pavlake, 100 g šećera u prahu, 100 g šlaga
Priprema:
Ispecite biskvit od jaja, šećera i brašna. Za prvi fil stavite čašu vode i šećer da provri. Dodajte jagode i kuvajte oko 20 minuta. U to dodajte oba pudinga (prethodno razmućena u malo vode) i kuvajte još 2-3 minuta. Sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi. Za drugi fil pomešajte ručno pavlaku sa šećerom u prahu. Posebno umutite mikserom šlag i dodajte ga lagano umućenoj pavlaci. Kad se fil od jagoda ohladi, njime premažite biskvit i preko nanesite drugi fil. Ostavite u frižideru da se stegne i poslužite. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari