75 g suvog grožđa
2 kašike višnjevače
20 g svežeg kvasca
7 kašika mlakog mleka
250 g brašna
prstohvat soli
70 g šećera
2 jajeta
100 g omekšalog putera
2 kašike badema isečenog na listiće
malo šećera u prahu za posipanje
Ostavite suvo grožđe u višnjevači preko noći da omekša.
Razmrvite kvasac, a zatim polovinu rastopite u mlakom mleku. Prosejte brašno u posudu, pa na sredini napravite udubljenje. Unutra stavite so, šećer, razmućena jaja, puter, mleko s kvascem i preostalo mleko. Dobro zamesite testo. Prekrijte testo kuhinjskom krpom, pa stavite na toplo mesto da se diže oko sat vremena (dok se neudvostruči).
Podmažite kalup za kuglof i pospite ga brašnom i listićima badema. Umešajte suvo grožđe u testo, pa ga stavite u kalup. Prekrijte i ostavite da se diže još sat vremena (dok testo ne pređe ivicu kalupa za oko 2 cm).
Rernu zagrejte na 190 stepeni, pa pecite kuglof oko 40 minuta. Ostavite da se ohladi i pospite šećerom u prahu.
Izvor: Stvar Ukusa
Komentari
Komentari