Sastojci koji će vam biti potrebni za kuglof sa sokom od ananasa:
¼ šolje maslaca, 1 1/3 šolje šećera, 3 jajeta, 1 kašika ekstrakta vanile, 2 šolje brašna, 2 kašičice praška za pecivo, prstohvat soli, 2 pomorandže, 1/3 šolje soka od ananasa, 2 šolje šećera
Priprema:
Najpre umutite šećer i maslac. U drugoj činiji razbijte jedno po jedno jaje pa ih dobro umutite. Dodajte u smesu sa maslacem pa sve dobro umutite. U posebnoj posudi izmešajte suve sastojke, u ovom slučaju brašno, so i prašak za pecivo, a potom dodajte smesi sa maslacem. Ostružite koru sa obe pomorandže koje ste prethodno dobro oprali, a potom ih iscedite. Trebalo bi da dobijete 2/3 šolje soka. Pomešajte sok sa smesom od maslaca i narendanom korom od pomorandže. Sipajte u pleh za kulgof koji ste prethodno premazali puterom i pecite na 180 stepeni oko 30 minuta. Izvadite kuglof. Napravite preliv i to tako što ćete prokuvati sok od ananasa sa šećerom, pa kad se kristali sasvim otope, preliti preko kolača. Služiti dobro ohlađeno. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari