Sastojci koji će vam biti potrebni za kuglof sa cimetom:
400 g brašna, 1 kockica kvasca, malo soli,3 jaja, 200 g šećera, 150 ml toplog mleka, 200 g putera, 2 žumanca, 2 kesice cimeta, ulje za podmazivanje kalupa, šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Zamesiti testo od brašna, kvasca, malo soli, jaja, 1 kašike šećera i mleka. Ostaviti na toplom mestu oko 45 minuta, da naraste. Umutiti 175 g maslaca, žumanca i 100 g šećera, pa umešati u testo. Ostaviti da naraste još 30 minuta. Podeliti masu na dva dela. Pomešati cimet i ostatak šećera i dodati u polovinu testa. Kalup za kuglof nauljiti (nije loše posuti ga još prezlama). Razvaljati žuto testo, pa preko njega braon i uvaljati u rolat. Staviti ga u kalup za kuglof i ostaviti na toplom mestu da još jednom naraste oko 30 min. Zagrejati rernu na 200 stepeni. Preostali maslac iseckati i poređati preko testa. Peći kuglof oko 50–60 min. Kad se ohladi posuti ga prah šećerom.Izvor: Stil magazin
Komentari
Komentari