Sastojci koji će vam biti potrebni:
500 g "cevastih" makarona, kašika ulja, 100 g tvrdog, sitno rendanog kačkavalja, 300 ml mleka, 8 jaja, 200 g slatke pavlake, muskatni oraščić, 150 g paradajza, veza mladog luka, 150 g pršute, 6 stabljika svežeg bosiljka, 250 g kisele pavlake, 2 kašičice pesto sosa, so, mleveni biber i malo putera za podmazivanje
Priprema:
Makarone kuvajte u kipućoj slanoj vodi oko 8 minuta (sipajte kašiku ulja da se ne zalepe). Mleko umutite sa jajima i slatkom pavlakom, posolite, pobiberite, dodajte muskatni oraščić, pola količine rendanog kačkavalja i promešajte.
Mladi luk operite, očistite i isecite na tanke kolutove, a paradajz na kockice. Kuvane makarone isperite hladnom vodom i dobro ocedite. Dno i stranice kalupa za kuglof premažite puterom, obložite plastičnom folijom, a zatim poređajte tanko sečenu pršutu.
Oceđene makarone poređajte u kalup kružno, dodajte seckani paradajz, luk i ostatak kačkavalja. Na kraju prelijte jajima pomešanim sa pavlakom i kačkavaljem. Kalup pokrijte aluminijumskom folijom i pecite u rerni zagrejanoj na 200 od 60 do 75 minuta.
Bosiljak operite, sitno iseckajte i izmiksajte u blenderu sa kiselom pavlakom. Dodajte pesto sos, posolite, pobiberite i još kratko blendirajte. Kuglof od makaraona pažljivo izvadite iz kalupa, stavite na tanjir, ukrasite listićima bosiljka i servirajte sa belim sosom. Izvor: Novovsti
Komentari
Komentari