Sastojci koji će vam biti potrebni:
200 g sušenih kajsija, 100 g badema, 50 g šećera u prahu, voćni liker za umakanje kajsija (liker od limuna, narandže ili kajsija), 200 g bele čokolade
Priprema:
Kajsije prelijte sa nekoliko kašika likera kako bi omekšale. Bademe ubacite u vrelu vodu, prokuvajte oko minut i potom bademe prespite činiju sa ledenom vodom. Opna na bademima će se nabreknuti i vrlo lako ćete ih oljuštiti. Bademe možete ostaviti i neljuštene, ali ako želite svetlije kuglice, savetujemo da ih ipak oljuštite. Bademe sameljite. Kajsije iseckajte jako sitno, abademe sameljite, a potom sve to pomešajte dodajući šećer. Mešajte dok ne dobijete glatku masu. Formirajte kuglice i ostavite u frižideru.
Za to vreme otopite belu čokoladu. Kuglice močite u čokoladu i slažite na masni papir. Ako želite da ukrasite kolače možete ih posuti ukrasnim šećernim mrvicama ili u ostatak otopljene čokolade dodajte jestivu boju i smesom prošarajte kuglice. Potom vratite u frižider da se glazura stegne. Desert je gotov, poslužite ga u ukrasnim papirnatim korpicama ili na štapićima! Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari