Sastojci koji će vam biti potrebni:
50 g zelene boranije
4 manja krompira
1 kašičica svežeg timijana
1 kašičica narendane kore limuna
semenke susama
so
maslinovo ulje
Priprema:
Krompire dobro operite i skuvajte ih u ljusci. Ostavite ih da se prohlade, a zatim ih ogulite i propasirajte. Boraniju očistite, operite i kuvajte na pari deset minuta. Zatim ih izrežite sitno, stavite u tiganj sa dve kašike maslinovog ulja i timijanom i prodinstajte nekoliko minuta. Pomešajte prohlađenu boraniju sa krompirom, dodajte sitno narendanu koru limuna i posolite po ukusu. Od smese oblikujte 12 kroketa, malo spljoštite i uvaljajte svaki u semenke susama (semenke po želji prvo malo popržite u tiganju, nasuvo). Složite krokete na pleh obložen papirom za pečenje, sasvim malo namazanim maslinovim uljem i zapecite oko 15 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, preokrenite ih na polovini pečenja da dobiju ravnomernu boju. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari