Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Kremisimo torta

Kremisimo torta

Kremisimo torta

Kremisimo torta

Sastojci koji će vam biti potrebni
beli patišpanj:
10 belanaca
20 kašika šećera
2 kašike sirćeta
8 kašika griza
braon patišpanj:
8 jaja
10kašika šećera
2 kašike brašna
2 kašike rendane čokolade

Za fil:
10 žumanaca
10 kašika šećera
2 margarina
400 g šećera u prahu
200 grama crne čokolade
200 grama bele čokolade
1 čaša kisele pavlake
500 grama šlag kreme

Priprema:
Ukupno se prave četiri kore. Dve braon i dve bele. A recept dalje ide ovako:
Za braon koru: Umutiti 4 belanca, dodati 4 kašike šećera, zatim žumanca i brašno, kakao i rendanu čokoladu. Peći u četvrtastom plehu, obloženom pek-papirom i peći na 180 C. Ispeći 2 kore.
Za belu koru: Dobro umutiti 5 belanca, zatim postepeno dodati kašiku po kašiku šećera i na kraju kašiku sirćeta i 4 kašike griza. Peći na 150 C. Ispeći dve ovakve kore.

Za fil: Dobro umutiti 10 žumanca sa 10 kašika šećera na pari. Kada se ohladi dodati 2 umućena margarina. Posebno umutiti 100 g šlag kremu i dodati u fil i na kraju malu kiselu pavlaku i sjediniti sve lepo kašikom.
Podeliti na dva dela. U jedan dodati belu, a u drugi crnu čokoladu. Umutiti preostalih 400 g šlag krema.

Filovati: Braon kora, pa žuti fil, pa šlag, pa bela kora, zatun crni fil i na kraju šlag.Izvor: Stil magazin


Posuđe i kuhinjski pribor koji će vam biti potrebni za kremisimo tortu


Predlažemo vam:


Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.