Sastojci koji će vam biti potrebni
beli patišpanj:
10 belanaca
20 kašika šećera
2 kašike sirćeta
8 kašika griza
braon patišpanj:
8 jaja
10kašika šećera
2 kašike brašna
2 kašike rendane čokolade
Za fil:
10 žumanaca
10 kašika šećera
2 margarina
400 g šećera u prahu
200 grama crne čokolade
200 grama bele čokolade
1 čaša kisele pavlake
500 grama šlag kreme
Priprema:
Ukupno se prave četiri kore. Dve braon i dve bele. A recept dalje ide ovako:
Za braon koru: Umutiti 4 belanca, dodati 4 kašike šećera, zatim žumanca i brašno, kakao i rendanu čokoladu. Peći u četvrtastom plehu, obloženom pek-papirom i peći na 180 C. Ispeći 2 kore.
Za belu koru: Dobro umutiti 5 belanca, zatim postepeno dodati kašiku po kašiku šećera i na kraju kašiku sirćeta i 4 kašike griza. Peći na 150 C. Ispeći dve ovakve kore.
Za fil: Dobro umutiti 10 žumanca sa 10 kašika šećera na pari. Kada se ohladi dodati 2 umućena margarina. Posebno umutiti 100 g šlag kremu i dodati u fil i na kraju malu kiselu pavlaku i sjediniti sve lepo kašikom.
Podeliti na dva dela. U jedan dodati belu, a u drugi crnu čokoladu. Umutiti preostalih 400 g šlag krema.
Filovati: Braon kora, pa žuti fil, pa šlag, pa bela kora, zatun crni fil i na kraju šlag.Izvor: Stil magazin
Komentari
Komentari