Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Kremasti sladoled od avokada i kakao praha

Kremasti sladoled od avokada i kakao praha

Kremasti sladoled od avokada i kakao praha

Kremasti sladoled od avokada i kakao praha

Sastojci koji će vam biti potrebni:
2 zrela avokada, 150 ml bademovog mleka, 50 g kokosove pavlake, 30 g kakao praha, 5 kašika meda, 1 mahuna vanile (koristimo samo ostrugane semenke),
50 g naseckanih badema, 20 g naseckanih kakaovca (zrna kakaa)

Priprema:
Avokado prepolovite, odstranite košticu pa kašikom izvadite meso. U blenderu pomešajte avokado, bademovo mleko, kokosovu pavlaku, kakao u prahu, med i semenke jedne mahune vanile. Sve mešajte dok se ne pretvori u finu smesu. Smesu prebacite u aparat za sladoled i mešajte dok ne počne lagano da se stiska.

Dodajte naseckane bademe i deo naseckanih kakaovca. Ostavite smesu u aparatu za sladoled da bi se potpuno stisla. Poslužite odmah ili odložite u zamrzivaču do posluživanja. Pre posluživanja svaku kuglu sladoleda pospite preostalim kakaovcem.

Ako nemate aparat za sladoled, smesu za sladoled odmah stavite u zamrzivač te je ručno mešajte svakih desetak minuta da biste razbili ledene kristaliće. Ovo ponavljajte sve dok se smesa potpuno ne zgusne. Izvor: Sensa


Posuđe i kuhinjski pribor koji će vam biti potrebni za kremasti sladoled od avokada i kakao praha


Predlažemo vam:


Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.