Sastojci koji će vam biti potrebni:
350 g rabarbare, 80 g mlečne čokolade, 50 g kornflejksa, 8 listova belog želatina, 120 g šećera, 125 ml slatke pavlake, 250 g neslanog krem sira, kesica vanilin šećera, kašičica rendane kore od limete i listić nane
Priprema:
Čokoladu otopite na pari, dodajte izmrvljen kornflejks, promešajte, stavite na dno kalupa i ohladite. Rabarbaru očistite, isecite na sitne komade i kuvajte pet minuta sa 80 g šećera i pet kašika vode. Posudu sklonite s ringle, dodajte oceđene listove želatina koje ste omekšali u hladnoj vodi. Krem sir umutite sa 40 g šećera, vanilom i korom limete, dodajte 2/3 kuvane rabarbare i polako umešajte umućenu slatku pavlaku. Koru nafilujte kremom, sipajte ostatak kuvane rabarbare, promešajte viljuškom i ukrasite listićem nane. Izvor: Novovsti
Komentari
Komentari