Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Krem torta sa bananama

Krem torta sa bananama

Krem torta sa bananama

Krem torta sa bananamaGotova podloga za tortu
30 ml ruma
kesica vanilin-šećera
40 g šećera
kašika skroba
5 dl mleka
4 jajeta
3 banane
prstohvat soli
Fil
1,8 dl slatke pavlake
2 kašičice šećera u prahu
flašica arome ruma

Umutite žumanca sa šećerom i prstohvatom soli. Dodajte mleko, rum, vanilin-šećer i skrob. Stavite na laganu vatru i kuvajte, stalno mešajući, dok se smesa ne zgusne. Gotovu smesu prelijte na podlogu za tortu i kad se malo prohladi, prekrijte kolutovima banana.
Odvojeno umutite slatku pavlaku u čvrst šlag, uz dodatak arome ruma i šećera u prahu, pa stavite preko banana. Tortu ukrasite preostalim kolutovima banana, pa ostavite na sobnoj temperaturu da se ohladi, a zatim je stavite u frižider da odstoji minimum 4 sata.
Napomena: Smesa sa jajima se kuva, ali ne sme da vri, kako se jaja ne bi zgrušala.

Izvor: Stvar Ukusa

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.