Sastojci koji će vam biti potrebni:
1/2 šolje putera
1 glavica crnog luka, iseckanog
1 glavica iseckanog brokolija
4 konzerve pileće čorbe
1 manji komad kačkavalja, iseckan na kockice
2 šolje mleka
1 kašika belog luka u prahu
2/3 šolje kukuruznog skroba
1 šolja vode
Priprema:
U loncu, istopite puter na srednje jakoj vatri. Pržite luk na puteru dok ne omekša. Zatim ubacite brokoli i prelijte pilećom supom iz konzerve. kuvajte dok brokoli ne omekša 10 – 15 minuta.
Smanjite temperaturu i ubacite kockice sira da se istope. Pomešajte mleko sa belim lukom u prahu i sve to dodajte u prethodnu smesu. U maloj posudi, promešajte kukuruzni skrob u vodi dok se ne rastvori. Umešajte u supu i kuvajte mešajući često dok se ne zgusne. Izvor: Stvar Ukusa
Komentari
Komentari