Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Krem brule

Krem brule

Krem brule

Krem brule300 ml slatke pavlake, štapić vanile, 3 žumanceta, 60 g šećera, nar srednje večičine, smeđi šećer za posipanje i listić nane

Štapić vanile prepolovite po dužini, izvadite semenke, stavite u posudu sa slatkom pavlakom i zagrevajte na umerenoj temperaturi dok ne provri. Posudu sklonite s ringle i ostavite da se ohladi. U međuvremenu, mikserom kremasto umutite žumanca sa kristal šećerom, dodajte ohlađenu pavlaku, promešajte varjačom i procedite kroz cediljku. Krem rasporedite u podmazane vatrostalne činije, poređajte u pleh, sipajte vrelu vodu do polovine visine činija i pecite u rerni na 200 stepeni oko 30 minuta. Činije izvadite iz pleha i ohladite na sobnoj temperaturi. Posle 60 minuta pokrijte ih folijom i stavite u frižider. Nar prepolovite i kašičicom izvadite semenke. Pre serviranja krem pospite smeđim šećerom, kratko zagrejte u rerni na najvišoj temperaturi (da se šećer karamelizuje) i ukrasite semenkama nara.


Izvor: Novovsti

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.