Sastojci koji će vam biti potrebni:
500 ml punomasne slatke pavlake, 5 većih žumanaca, 1 štapić vanile, 100 g šećera, 100 g smeđeg šećera
Priprema:
Prepolovite štapić vanile po dužini, uklonite semenke i stavite u posudu sa pavlakom na umerenu temperaturu da smesa provri. Ostavite da se hladi sat vremena. Žumanca i šećer umutite dok smesa ne postane svetla i kremasta. U nju dodajte pavlaku i promešajte drvenom varjačom. Sve to procedite kroz gustu cediljku u manju posudu.
Zagrejte rernu na 150 C. Podmažite šest vatrostalnih činijica zapremine 125 ml u koje ćete usuti krem. Stavite činijice u pleh i u njega sipajte vrelu vodu do polovine visine činijica. Pecite 35 do 45 minuta, dok se krem ne stegne, ali da u sredini ostane mekan. Izvaditi i ostaviti da se na sobnoj temperaturi hladi sat vremena, a potom ih pokrijte i na četiri sata stavite u frižider. Neposredno pre posluživanja krem ravnomerno pospite smeđim šećerom.
Činijice stavite u pleh sa ledenom vodom. Uključite kuhinjsku let-lampu ili zagrejte rernu na najvišu temperaturu i karamelizujte površinu krema. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari