Sastojci koji će vam biti potrebni za kraljevski file:
600 g ćurećeg belog mesa, 2 jajeta, 2 brašna, 200 ml obranog mleka, 100 g jabuka, 100 g šampinjona, secaknih badema, suvog groždja, 2 ulja, 200 g tikvica, 200 g plavog patlidžana, 400 g paprike babure, soli
Priprema:
Umutite žumanca s brašnom i mlekom, pa dodajte seckane bademe, suvo grožđe, isečene šampinjone i narendane jabuke. Posolite smesu i dodajte umućen sneg od belanaca. Ćureće filete izlupajte tučkom za meso i posolite. Tepsiju premažite uljem, poređajte meso pa ga prelijte pripremljenom smesom. Jelo pecite u rerni na 200 stepeni dok ne dobije zlatnu boju. Tikvice, patlidžan i paprike babure isecite na deblje listove, posolite ih i ispržite u tiganju na malo ulja. Meso poslužite uz grilovano povrće i crni hleb. Izvor: Stil magazin
Komentari
Komentari