Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Koliko dugo čuvati povrće?

Koliko dugo čuvati povrće?

Na pijacama ovih dana možemo da biramo jagode, mladi spanać, blitvu, rotkvice... Ako ste kupili mnogo povrća i voća, probajte da ga koristite prema ovim pravilima, jer svako od njih ima različiti rok trajanja.
Najkraći vek, od tri do pet dana, imaju bosiljak, blitva, vlašac, zelena salata, korijander, kelj, luk, radič, grašak, spanać i paradajz (ako ih držite na sobnoj temperaturi).

Nešto duže, od pet do sedam dana, u frižideru možete čuvati rukolu, brokoli, prokelj, kupus, patlidžan, karfiol, endiviju, boraniju, mladi krompir, praziluk, šampinjone (u papirnatoj kesici), nanu i tikvice.

Najduže u frižideru možete da čuvate crveni kupus, celer, šargarepu, ruzmarin, limun, limetu, cveklu, krompir (na tamnom mestu, najbolje u špajzu ili u kuhinjskom ormariću), đumbir, repu, crveni luk i paškanat. Ove namirnice traju i više od dve nedelje.


Izvor: Stvar Ukusa

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.