Sastojci koji će vam biti potrebni:
4 jajeta
7 kašika šećera
4 kašike džema po izboru
pola čaše pavlake
4 kašike ulja
3 kesice instant kafe
7 kašika brašna
pola kesice praška za pecivo
200 ml mleka
Priprema:
Umutite posebno belanca i žumanca. U žumanca dodajte šećer i nastavite s mućenjem. Postepeno dodajte džem, pavlaku, ulje i kesicu instant kafe po želji. Na kraju dodajte brašno i umućena belanca. Pecite na 220 stepeni oko 20 minuta. Za to vreme stavite mleko da se ugreje do ključanja, pa u njemu razmutite kesicu instant kafe. Vruć, ispečen patišpanj zalijte ovom smesom. Kad se dobro ohladi, premažite umućenim šlagom u koji ste dodali poslednju kesicu instant kafe. Po želji ukrasite rendanom čokoladom ili dekorativnim mrvicama. Izvor: Stil magazin
Komentari
Komentari