Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Kolač sa breskvama

Kolač sa breskvama

Kolač sa breskvama

KOLAČ SA BRESKVAMAZa koru: 250 g glatkog brašna, 150 g maslaca, 60 g šećera u prahu, malo soli, 1 jaje
Za fil: 1/2 l slatke pavlake, 3 jaja, 3 kašike brašna, 3 kašike kristal šećera, vanilin-šećer, 1 kg bresaka, 2 kašike mrvica, šećer u prahu


Zamesite testo i ostavite u frižideru pola sata. Razvaljajte i stavite u namašćen i pobrašnjen pleh pa pecite oko 15 minuta u rerni na 200 stepeni. U međuvremenu prepolovite oprane i oljuštene breskve i izvadite im koštice. Testo pospite mrvicama pa poslažite breskve. Za preliv pomešajte 3,5 dl pavlake s obe vrste šećera, jajima, brašnom i malo soli. Prelijte preko bresaka. Pecite 20-25 minuta, zatim smanjite na 170 stepeni i pecite još 25 minuta. Pre posluživanja pošećerite i dodajte ulupanu slatku pavlaku.

Izvor: Blic Žena

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.