Za koru: 250 g glatkog brašna, 150 g maslaca, 60 g šećera u prahu, malo soli, 1 jaje
Za fil: 1/2 l slatke pavlake, 3 jaja, 3 kašike brašna, 3 kašike kristal šećera, vanilin-šećer, 1 kg bresaka, 2 kašike mrvica, šećer u prahu
Zamesite testo i ostavite u frižideru pola sata. Razvaljajte i stavite u namašćen i pobrašnjen pleh pa pecite oko 15 minuta u rerni na 200 stepeni. U međuvremenu prepolovite oprane i oljuštene breskve i izvadite im koštice. Testo pospite mrvicama pa poslažite breskve. Za preliv pomešajte 3,5 dl pavlake s obe vrste šećera, jajima, brašnom i malo soli. Prelijte preko bresaka. Pecite 20-25 minuta, zatim smanjite na 170 stepeni i pecite još 25 minuta. Pre posluživanja pošećerite i dodajte ulupanu slatku pavlaku.
Izvor: Blic Žena

Komentari
Komentari