Sastojci koji će vam biti potrebni:
¾ šolje šećera
2 jaja
1/3 šolje ekstra devičanskog maslinovog ulja
sok od jedne pomorandže
¾ šolje belog svenamenskog brašna
½ šolje integralnog pšeničnog brašna
1 kašičica praška za pecivo
½ kašičice sode bikarbone
½ kašičice soli
Priprema:
Umutite šećer i jaja, zatim dodajte esktra devičansko maslinovo ulje i sok od isceđene pomorandže i nastavite mućenje mikserom. U drugoj posudi pomešajte sve suve sastojke (belo svenamensko brašno, integralno brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so). Zatim ovu smesu lagano pomešajte sa vlažnim sastojcima i nastavite mućenje na najnižoj brzini. Pripremljeno testo sipajte u kalup za pečenje koji ste prethodno podmazali uljem. Zatim, pecite 30 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni Celzijusa. Kada se kolač ispeče, ostavite ga u kalupu 15 minuta, a zatim ga servirajte. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari