Sastojci koji će vam biti potrebni:
5 jaja
1 šoljica šećera u prahu
pola šoljice ulja
1 šoljica mleka
1,5 šoljica brašna
1 kesica praška za pecivo
2 kašike rendane bele čokolade
Za fil:
5 belanaca
8 kašika šećera
seckane breskve
Za preliv:
300 g breskvi
50 g šećera
1,5 kesicu želatina
malo soka od breskve
Priprema:
Napravite koru od 5 jaja, šoljice šećera u prahu, pola šoljice ulja, šoljice mleka, 1,5 šoljice brašna, kesice praška za pecivo i 2 kašike rendane bele čokolade, pa ispecite. Za fil dobro umutite 5 belanaca sa 8 kašika šećera, pa dodajte sitne komadiće seckane breskve. Rasporedite preko kore i zapecite nekoliko minuta. Da biste napravili sočni preliv, prokuvajte 300 g breskvi sa 50 g šećera, pa dodajte 1,5 kesicu želatina pomešanog sa malo soka od breskve. Prelijte preko fila, dobro ohladite i služite uz kompot od breskvi. Izvor: Stil magazin
Komentari
Komentari