Sastojci koji će vam biti potrebni za knedle sa kokosom:
250 g sira (najbolje mekog kravljeg), 130 g kokosa, 150 g brašna, 100 g šećera, jaje, 100 g čokolade, 2 kesice vanilin šećera, so
Preliv:
150 g šećera, 50 ml vode, šipka cimeta, 40 g maslaca, 2 kašike ruma, na vrh noža soli
Priprema:
Ispasirajte sir i dodajte 100 g kokosa, 100 g brašna, vanilin šećer, malo soli, šećer, ovlaš umućeno jaje i 3/4 otopljene ili narendane čokolade. Dobro izmešajte i ostavite pokriveno u frižideru na pola sata. Oblikujte knedlice (veličine kajsije) i uvaljajte ih u ostatak brašna. Kuvajte ih u kipućoj vodi 5 minuta, da isplivaju na površinu. Stavite šećer i vodu na vatru, dodajte cimet i so, i kuvajte da se malo karameliše. Sklonite s vatre, umešajte maslac i rum. Skuvane knedlice stavite na veliki tanjir, prelijte ih pripremljenim prelivom i pospite preostalim kokosom i čokoladom. Izvor: Stvar Ukusa
Komentari
Komentari