Sastojci koji će vam biti potrebni za knedle s voćem iz kompota:
2 konzerve kompota od kajsija (po 850 ml), 8 kockica šećera, 500 g ohlađenog krompira kuvanog u ljusci, 40 g brašna, 35 g griza, žumance, muskatni oraščić, 6 kašika maslaca, 3 kašike šećera s cimetom, 100 ml soka od jabuke, 100 g prezli
Priprema:
Kajsije ocedite pa odmerite 50 ml soka. Između svake dve polovine kajsija stavite kocku šećera. Krompir oljuštite i propasirajte, pa umesite u testo s brašnom, grizom, žumancetom, solju i malo muskatnog oraščića u prahu. Od testa oblikujte valjak, pa ga isecite na 8 delova. Na svaki deo stavite dve polovine kajsije povezane šećerom. Zatim rukama oko njih od testa oblikujte knedle.
Zagrejte dosta vode u koju ste dodali malo soli, dodajte i knedle, smanjite temperaturu i kuvajte oko 20 minuta. Ostatak kajsija propržite na kašiki maslaca i začinite s malo šećera s cimetom. Onda dodajte sok od kajsija i jabuka i ostavite da struji još oko 3 minuta. Rastopite ostatak maslaca i propržite prezle. Knedle izvadite iz vode, dobro ih ocedite i uvaljajte u pržene prezle. Poslužite ih s dinstanim kajsijama i pospite šećerom s cimetom. Izvor: Stvar Ukusa
Komentari
Komentari