Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Knedle od griza sa sosom od kajsija

Knedle od griza sa sosom od kajsija

Knedle od griza sa sosom od kajsija

Knedle od griza sa sosom od kajsija

Sastojci koji će vam biti potrebni:
250 ml mleka
kašičica rendane kore limuna
so
80g pšeničnog griza
1 jaje
1 konzerva kajsija (425 g)
kašika meda
50g maslaca
70g krupno mlevenog badema
3 kašike šećera u prahu

Priprema:
Skuvajte mleko sa korom limuna i malo soli. Umešajte griz i mešajte stalno dok se ne skuva (ili smanjite vatru i poklopite da se potpari). Umućeno jaje umešajte u masu sa grizom i ostavite da se ohladi. Kajsije sa sokom i medom izmiksajte štapnim mikserom.

Od mase sa grizom napravite 10 knedlica i pažljivo ih spustite u malo posoljenu slanu vodu koja vri. Na umerenoj vatri kuvajte ih 5-10 minuta, dok ne isplivaju na površinu. Izvadite ih i ostavite da odstoje na kuhinjskoj salveti.
Maslac zagrejte u tiganju i u njemu propržite krupno mleveni badem. Dodajte knedlice i kratko ih propržite. Knedlice pospite šećerom u prahu i servirajte ih sa sosom od kajsija. Izvor: Stvar Ukusa


Posuđe i kuhinjski pribor koji ce vam biti potrebni za knedle od griza sa sosom od kajsija


Predlažemo vam:


Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.