Kleutova torta-sastojci koji će vam biti potrebni:
500 g šećera, 5 dl vode, 100 g čokolade, 250 g putera, kesica vanilin šećera, 4 kašike brašna, rendana kora pomorandže ili kašika kandirane pomorandže, pakovanje oblandi
Priprema:
Dno pleha kojem se skida dno obložiti papirom za pečenje. A spolja obaviti aluminijumskom folijom. Dobro obloženi kalup staviti u veću tepsiju i u nju sipati vodu. Rernu zagrejati na 180 stepeni.
Rastopiti čokoladu i puter. Dodati šećer i sve mešati. Kada se masa sjedini dodati brendi ili neki drugi alkohol. U drugoj posudi umutiti 5 jaja i dodati brašno. U tu masu dodati prethodno rashlađenu čokoladnu smesu. Sve dobro promešati. Masu sipati u kalup i peći pola sata. Tortu služiti potpuno rashlađenu! Ukrasite je, naravno, kako želite! Izvor: Lisa
Komentari
Komentari