Sastojci koji će vam biti potrebni:
1 kesa zamrznutog graška
1 veca glavica crnog luka
2-3 čena belog luka
2 krompira
2-3 šargarepe
ulje
so
suvi biljni začini
mirođija
malo brašna
mlevena slatka paprika
malo šećera
peršun
Priprema:
Na ulju ispržite sitno seckana oba luka, i dodajte pola male kašičice šećera. Šargarepu ogulite, isecite na tanke kolutove, krompir na sitne kockice i dodajte na luk. Zatim dodajte grašak i sve zajedno malo još propržite. Dodajte jednu kašiku brašna, aleve paprike po želji, i nalijte vrelom vodom (količina vode zavisi od željene gustine). Pospite mirođijom, suvom ili svežom i poklopite da se kuva, povremeno promešajte. Kada je skoro gotovo (kad grašak omekša i bude željene gustine), posolite ili dodajte biljne začine i pospite peršunom.
Savet: Ako želite da grašak spremite s mesom, prvo meso ispržite, izvadite iz šerpe, a onda tu pržite luk i ostalo. Na kraju pripreme graška vratite meso da se kuva zajedno s povrćem. Izvor: Stvar Ukusa
Komentari
Komentari