Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Klasičan kuvani grašak

Klasičan kuvani grašak

Klasičan kuvani grašak

Klasičan kuvani grašak

Sastojci koji će vam biti potrebni:
1 kesa zamrznutog graška
1 veca glavica crnog luka
2-3 čena belog luka
2 krompira
2-3 šargarepe
ulje
so
suvi biljni začini
mirođija
malo brašna
mlevena slatka paprika
malo šećera
peršun

Priprema:
Na ulju ispržite sitno seckana oba luka, i dodajte pola male kašičice šećera. Šargarepu ogulite, isecite na tanke kolutove, krompir na sitne kockice i dodajte na luk. Zatim dodajte grašak i sve zajedno malo još propržite. Dodajte jednu kašiku brašna, aleve paprike po želji, i nalijte vrelom vodom (količina vode zavisi od željene gustine). Pospite mirođijom, suvom ili svežom i poklopite da se kuva, povremeno promešajte. Kada je skoro gotovo (kad grašak omekša i bude željene gustine), posolite ili dodajte biljne začine i pospite peršunom.
Savet: Ako želite da grašak spremite s mesom, prvo meso ispržite, izvadite iz šerpe, a onda tu pržite luk i ostalo. Na kraju pripreme graška vratite meso da se kuva zajedno s povrćem. Izvor: Stvar Ukusa


Posuđe i kuhinjski pribor koji će vam biti potrebni za klasičan kuvani grašak


Predlažemo vam:


Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.