Sastojci koji će vam biti potrebni:
400 g švapskog sira
2 jajeta
8 kašika ulja
500 g brašna
3 kašičice praška za pecivo
kašičica soli
Za fil:
200 g šunke (ili bilo koje salame)
150 g gauda sira
3 kašike kapra
4 kašike kečapa
Za premazivanje:
2 žumanceta
4 kašike mleka
po 3 kašike susama i maka (po izboru)
Priprema:
Za testo pomešati švapski sir sa jajima i uljem. Sjediniti brašno, prašak za pecivo i so, pa polako umešati u masu sa sirom. Zamesiti glatko testo, pokriti i ostaviti da miruje 30 minuta.
Za fil iseći salamu i gaudu na kockice, kapar krupno iseckati, pa sve pomešati sa kečapom.
Razvući testo debljine 2 cm, pa ga iseći na 10 trouglova tako da jedna strana trougla bude duga 8 cm. Malo mase sa šunkom staviti duž jedne strane, pa oblikovati u kiflicu.
Rernu zagrejati na 180 stepeni. Podmazati pleh i poređati kiflice. Umutitižumanca i mleko, pa dobijenom smesom premazati kiflice. po želji, pet kiflica sa salamom posuti susamom, a pet makom. Peći ih u rerni 20 minuta da testo dobije zlatnobraon boju. Sačekati da se ohlade, pa servirati. Izvor: Stvar Ukusa
Komentari
Komentari