Sastojci koji će vam biti potrebni:
1.1 kg brašna, 500 ml mleka, 300 ml ulja, 2 jaja, 2 kašike šećera, 1 kašika soli, 50 gr svežeg kvasca
I još treba:
1 jaje(za premazivanje), susam za posipanje, 1 margarin
Priprema:
U mlako mleko stavite kvasac, prstohvat soli i šećera i ostavite da nadođe. U vanglicu sjediniti ulje, jaja, šećer i so, a onda dodajte i mleko sa nadošlim kvascem. Brašnom zamesite testo i ostavite 30 minuta na toplom mestu da nadođe.
Nadošlo testo podelite na tri dela. Svaki deo posebno razvucite oklagijom u krug prečnika 45 cm. Sa nožem isecite na 12 delova ili 16 ako želite manje kiflice. 50 gr od margarina istopite i uz pomoć četkice premažite svaki trougao, a onda urolajte kiflice. Slažite na pleh na koji ste pre toga izrendali margarin (oko 75 gr) i ostavite još 30 minuta na toplom mestu.
Kiflice premažite sa umućenim jajetom i pospite susamom. Po želji na svaku kiflicu možete dodati i malo parče margarina. Pecite kiflice u zagrejanoj rerni na 200 °C oko 18-20 minuta. Izvor:b92
Komentari
Komentari