Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Keks torta

Keks torta

Keks torta

Keks torta

Sastojci koji će vam biti potrebni:
4 pudinga od vanile 10 kašika šećera, 1,5 l mleka, 320 g margarina, 100 g šećera u prahu, 500 ml šlaga, 600 g keksa

Priprema:
Pomešajte prašak za puding sa 10 kašika šećera. Od 1,5 l hladnog mleka oduzmite 15 kašika i promešajte ih sa pudingom i šećerom tako da dobijete homogenu smesu. Ostatak mleka skuvajte, odmaknite s vatre i dodajte mu razmućeni prašak za puding i mešajući kuvajte dva minuta. Pazite da se ne zalepi. Ostavite da se ohladi, povremeno mešajući da se ne bi stvorila korica. Margarin umutite sa šećerom u prahu pa ga umešajte u ohlađeni puding. Šlag mutite dok ne postane čvrst. U pleh ili na tacnu (35×25) složite Štark Petit Beurre keks, pa fil sa pudingom pa šlag. Postupak ponavljajte šest puta i završite šlagom. Izvor: Blic Žena


Posuđe i kuhinjski pribor koji će vam biti potrebni za keks tortu


Predlažemo vam:


Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.