Sastojci koji će vam biti potrebni:
4 pudinga od vanile 10 kašika šećera, 1,5 l mleka, 320 g margarina, 100 g šećera u prahu, 500 ml šlaga, 600 g keksa
Priprema:
Pomešajte prašak za puding sa 10 kašika šećera. Od 1,5 l hladnog mleka oduzmite 15 kašika i promešajte ih sa pudingom i šećerom tako da dobijete homogenu smesu. Ostatak mleka skuvajte, odmaknite s vatre i dodajte mu razmućeni prašak za puding i mešajući kuvajte dva minuta. Pazite da se ne zalepi. Ostavite da se ohladi, povremeno mešajući da se ne bi stvorila korica. Margarin umutite sa šećerom u prahu pa ga umešajte u ohlađeni puding. Šlag mutite dok ne postane čvrst. U pleh ili na tacnu (35×25) složite Štark Petit Beurre keks, pa fil sa pudingom pa šlag. Postupak ponavljajte šest puta i završite šlagom. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari