Sastojci koji će vam biti potrebni:
500 g brašna, 1 kašičica soli, oko 3,5 dl mlake vode, ulje za premazivanje, 3 praziluka, so, biber, ulje
Priprema:
Zamesite srednje meko testo od brašna, soli i mlake vode, pa podelite na 6 loptica i ostavite da se odmore. Svaku razvijte u okruglu koru i premažite uljem. Ređajte dva puta po tri kore, s tim da poslednju koru ne treba da premazujete. Razvijte svaku koru ukrug i zasecite na 6-7 mesta ka sredini, ali ne do kraja. Svaki zasečeni list premažite uljem i preklopite. U međuvremenu pripremite fil. Praziluk sitno iseckajte i propržite. Kad postane staklast, posolite i pobiberite po ukusu, pomerite sa ringle i ostavite da se prohladi. Kore razvijte tanko, presecite na dva dela i duž ivice rasporedite fil. Zamotajte u rolnice i ređajte ukrug u pleh. Na isti način razvijte i drugi deo testa. Premažite uljem i pecite na 200 stepeni 30-40 minuta. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari