Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Katmer pita sa prazilukom

Katmer pita sa prazilukom

Katmer pita sa prazilukom

Katmer pita sa prazilukom

Sastojci koji će vam biti potrebni:
500 g brašna, 1 kašičica soli, oko 3,5 dl mlake vode, ulje za premazivanje, 3 praziluka, so, biber, ulje

Priprema:
Zamesite srednje meko testo od brašna, soli i mlake vode, pa podelite na 6 loptica i ostavite da se odmore. Svaku razvijte u okruglu koru i premažite uljem. Ređajte dva puta po tri kore, s tim da poslednju koru ne treba da premazujete. Razvijte svaku koru ukrug i zasecite na 6-7 mesta ka sredini, ali ne do kraja. Svaki zasečeni list premažite uljem i preklopite. U međuvremenu pripremite fil. Praziluk sitno iseckajte i propržite. Kad postane staklast, posolite i pobiberite po ukusu, pomerite sa ringle i ostavite da se prohladi. Kore razvijte tanko, presecite na dva dela i duž ivice rasporedite fil. Zamotajte u rolnice i ređajte ukrug u pleh. Na isti način razvijte i drugi deo testa. Premažite uljem i pecite na 200 stepeni 30-40 minuta. Izvor: Blic Žena


Posuđe i kuhinjski pribor koji će vam biti potrebni za katmer pitu sa prazilukom


Predlažemo vam:


Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.