Sastojci koji će vam biti potrebni:
300 g šećera
2,5 dcl vode
250 g putera
100 g čokolade
400 g lomljenog keksa
300 g seckanog pečenog kikirikija
2 kašike meda
Sastojci za glazuru:
150 g čokolade
4 kašike ulja
20 g putera
Priprema:
Prokuvati šećer i vodu toliko da se šećer istopi. Dodati puter i čokoladu da se istope. Skinuti sa vatre i dodati 400 g lomljenog keksa i 300 g sitno seckanog pečenog kikirikija. Masu toplu izliti u pleh. Masu lepo poravnati, premazati sa 2 kašike meda, pa staviti glazuru: na tihoj vatri istopiti 150 g čokolade, 4 kašike ulja i 20 g putera i glazurom preliti kolač. Dok se čokolada još nije stegla, po njoj posuti seckani kikiriki. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari