120 g putera, 150 g brašna, 40 g kakao praha, 80 g šećera, kašika mleka, žumance, i prstohvat soli
Za fil: kesica karamel bombona i 3 kašike slatke pavlake
Za dekoraciju: 100 g očišćenog, prženog, neslanog kikirikija, belance i 100 g mlečne čokolade
Penasto umutite puter sa šećerom i ne prestajući da mutite dodajte žumance, malo pomalo brašna i kakao praha i na kraju mleko. Dobijenu masu preko noći ostavite da stoji u frižideru. Od ohlađene mase odvajajte komadiće, formirajte kuglice i svaku umočite u umućeno belance pa u grubo mleveni kikiriki. Svaku kuglicu malo pritisnite po sredini i ređajte ih u pleh, obložen papirom za pečenje. Pecite 20 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Za to vreme pomešajte karamel bombone sa slatkom pavlakom i kuvajte dok se sasvim ne rastope. Pečene keksiće ohladite i u sredinu svakog sipajte malo mlakog karamel krema. Ostavite da se suše na sobnoj temperaturi i čuvajte u metalnoj kutiji.
Izvor: Novovsti

Komentari
Komentari