Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Kapućino torta

Kapućino torta

Kapućino torta

Kapućino torta

Sastojci koji će vam biti potrebni:
6 jaja
150 g šećera
150 g brašna
30 g gustina
2 kašičice praška za pecivo

Za krem :
kesica kapučino praha (12,5 g)
kesica želatina
1 dl likera od jaja
5 dl pavlake
80 g šećera

Za ukrašavanje:
3,5 dl pavlake
kesica vanilin-šećera
1 dl likera od jaja
kakao prah

Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Kalup (26x20 cm) obložite papirom za pečenje. Čvrsto ulupajte jaja s 3 kašike vrele vode i šećerom. Umešajte brašno, gustin i prašak za pecivo. Testo pecite u kalupu oko 35 minuta, a zatim ga izvadite. Kada se ohladi, presecite ga vodoravno na tri jednake kore. Prah za kapučino razmutite u 1,5 dl vrele vode. Rastopite želatin i umešajte ga u kapučino, pa dodajte liker od jaja. Pavlaku i šećer ulupajte i dodajte u krem koji je počeo da se steže. Premažite kremom dve kore, stavite ih jednu na drugu, a zatim odozgo i treću. Hladite 3-4 sata. Umutite pavlaku i vanilin-šećer, pa time premažite tortu. Ukrasite likerom od jaja, kakao prahom i listićima matičnjaka. Izvor: Lisa


Posuđe i kuhinjski pribor koji će vam biti potrebni za kapućino tortu


Predlažemo vam:


Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.