Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Kaprićoza kakvu do sada niste probali

Kaprićoza kakvu do sada niste probali

Kaprićoza kakvu do sada niste probali

Kaprićoza kakvu do sada niste probali

Sastojci koji će vam biti potrebni:
1 kg brašna tip 400, 30gr šećera, 20gr soli, 0.3gr kvasca, 40ml maslinovog ulja, 20ml mleka, 400ml vode

Nadev:
2 kašike paradajz pirea, 200gr mozzarele (kuglice), 100gr praške šunke, 50gr svežih iseckanih šampinjona, 10gr origana, 5 zelenih maslina

Priprema:
U posudu sipati vodu sa svim sastojcima i 50% brašna od napisane količine, dobro razmutiti i dodati drugu polovinu brašna. Kada se testo umesi, podeliti testo po 300gr čime ćete dobiti oko 5 kuglica za picu prečnika 32cm, izbulirati, a zatim premazati kuglice maslinovim uljem i umotati u najlonske kese pa staviti u frižider. Nakon 6 sati testo je spremno za upotrebu.

Zagrejati peć na 300 stepeni, izvaditi testo na sto i što tanje razvući oklagijom ili ručno (ručno razvlačenje je malo teži način i zahteva veštinu, ali su rezultati neuporedivo bolji). Na razvučeno testo sipati dve kašike paradajz pirea, zatim sitno iseckanu mozzarelu, šunku ( nije potrebno seckati na sitno) staviti preko mozzarele, ali tako da ne prekrije celu picu. Preko šunke dodati sveže iseckane šampinjone i ubaciti picu u peć. Picu pecite oko 5-10 minuta toliko da ivice dobiju zlatnu boju. Kada se pica ispeče, dodati origano i masline, servirati na tanjir i obrok je spreman! Izvor i foto: prva; kimubert/flickr.com Izvor: B92


Posuđe i kuhinjski pribor koji će vam biti potrebni za kaprićozu


Predlažemo vam:


Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.