Sastojci koji će vam biti potrebni:
1 kg brašna tip 400, 30gr šećera, 20gr soli, 0.3gr kvasca, 40ml maslinovog ulja, 20ml mleka, 400ml vode
Nadev:
2 kašike paradajz pirea, 200gr mozzarele (kuglice), 100gr praške šunke, 50gr svežih iseckanih šampinjona, 10gr origana, 5 zelenih maslina
Priprema:
U posudu sipati vodu sa svim sastojcima i 50% brašna od napisane količine, dobro razmutiti i dodati drugu polovinu brašna. Kada se testo umesi, podeliti testo po 300gr čime ćete dobiti oko 5 kuglica za picu prečnika 32cm, izbulirati, a zatim premazati kuglice maslinovim uljem i umotati u najlonske kese pa staviti u frižider. Nakon 6 sati testo je spremno za upotrebu.
Zagrejati peć na 300 stepeni, izvaditi testo na sto i što tanje razvući oklagijom ili ručno (ručno razvlačenje je malo teži način i zahteva veštinu, ali su rezultati neuporedivo bolji). Na razvučeno testo sipati dve kašike paradajz pirea, zatim sitno iseckanu mozzarelu, šunku ( nije potrebno seckati na sitno) staviti preko mozzarele, ali tako da ne prekrije celu picu. Preko šunke dodati sveže iseckane šampinjone i ubaciti picu u peć. Picu pecite oko 5-10 minuta toliko da ivice dobiju zlatnu boju. Kada se pica ispeče, dodati origano i masline, servirati na tanjir i obrok je spreman! Izvor i foto: prva; kimubert/flickr.com Izvor: B92
Komentari
Komentari