800 g posnog mlevenog keksa, oko 1,5 l soka od pomorandže, 6 pudinga od vanile, 300 g čokolade, 4 kašike ulja, 250 g margarina, 500 g jagoda, 250 g šećera + 6 kašika, 100 g šećera u prahu, posni šlag
U litar soka sa šest kašika šećera skuvajte četiri pudinga prethodno rastvorena sa 200 mililitara soka. Margarin izmiksajte sa šećerom u prahu, dodajte u ohlađeni fil i dobro umutite. Jagode prelijte sa 300 mililitara vode, dodajte šećer i stavite da se kuvaju oko 10 minuta. Pri kraju kuvanja propasirajte jagode. Dva pudinga sjedinite sa 150 mililitara hladne vode, dodajte u kuvane jagode i skuvajte fil. Natopite posni mleveni keks sokom i napravite koru. Koru premažite čokoladom otopljenom sa uljem. Stavite pet minuta u frižider da se čokolada stegne, a zatim preko nje premažite žuti fil, a onda i crveni. Ukrasite tortu šlagom.
Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari