Sastojci koji će vam biti potrebni
za sirup:300 g mandarina, 200 g šećera, 200 ml vode i štapić vanile
za testo: 125 g šećera, 4 belanceta, rendana kora od pola limuna, 55 g brašna, 150 g putera, 25 g badema i 30 g pistaća
Priprema:
U kipućoj vodi blanširajte oljuštene mandarine 30 sekundi, prospite vodu i ponovo nalijte. U šerpicu sipajte vodu, šećer, štapić vanile i skuvajte sirup. Dodajte blanširane mandarine i dinstajte 15 minuta na umerenoj temperaturi. U posudi zagrejte puter, kad počne da peni, sklonite s ringle i ohladite.
Mikserom umutite belanca, šećer, brašno, limunovu koru, sitno seckane bademe i pistaće, postepeno umešajte prohlađen puter i ostavite da odstoji tokom noći u frižideru. Testo rasporedite u kalup za kolačiće, u sredinu utisnite kandirane mandarine i pecite u rerni na 190 stepeni oko 10 minuta. Izvor: Novovsti
Komentari
Komentari