Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Kako uspešno primeniti sivu boju u dnevnoj sobi

Kako uspešno primeniti sivu boju u dnevnoj sobi

Kako uspešno primeniti sivu boju u dnevnoj sobi

Kako uspešno primeniti sivu boju u dnevnoj sobiSiva je boja koju mnogi dizajneri izbegavaju kada je reč o uređenju enterijera u domaćinstvu. Ako se koristi neplanski, dom može izgledati bezlično, poput kancelarije ili aerodromskog terminala. Međutim, siva ima i izvesne prednosti: uspešno sakriva mrlje i sve nesavršenosti na zidovima ili podu.
Bez obzira na sve, pepeljasti tonovi mogu uneti nešto novo u enterijer, ali samo ako se oprezno primenjuju.
Postoje razne nijanse sive: od tamne grafitne, do srebrne ili boje kamena. Za uspešnu primenu ove boje u dnevnoj sobi potrebna je smelost, ali pazite da ne preterate, jer se sivilo u sobi mora “razbiti” drugim tonovima, pre svega, belom bojom.

Okrečite zidove u sivo
Ako želite da osvežite dnevnu sobu bojenjem zidova u sivo, opredelite se za veoma svetlu nijansu te boje. Pri tome koristite elemente koji će sprečiti da soba izgleda suviše tamno, kao što je, na primer, beli stočić ili svetle slike na zidu.
Obezbedite dobru rasvetu da biste izbegli “isprani” izgled zidova. Mermerni kamin i ogledala su dobar način za “razbijanje sivila”, uz drvenariju ofarbanu u belo i beli plafon.

Uskladite nameštaj
Uz sive zidove neophodan je odgovarajući namešataj, koji će se uspešno uklopiti u dekor. Prednost sive boje je u tome što su sve njene nijanse zahvalne za uklapanje sa drugim elementima.
Stolice, recimo, mogu biti svetlijih tonova, a sofa u nijansi uglja. Sivi tepisi takođe će se svojim dizajnom odlično uklopiti sa ostatkom dekora, ali obezbedite nekoliko detalja bele boje koji će prigušiti dominantno sivilo.

Tamnosiva i grafitne nijanse
Ako volite tamnije tonove koji su bliski crnoj, slobodno ih upotrebite u kontekstu životnog prostora. Međutim, zapamtite: što su nijanse tamnije, potrebno je više bele boje da bi se postigla ravnoteža. Obavezno bar jedan zid okrečite u belo.
Da bi se održao svež izgled prostora, potrebno je dobro osvetljenje, a preporučljivo je da se tamniji komadi nameštaja kombinuju sa svetlijim. Za bolje rezultate, postavite tamnije elemente u blizini prozora, gde ima najviše svetlosti.

Dnevna soba u dve nijanse
Ako želite da primenite samo dve nijanse u svojoj dnevnoj sobi, siva boja predstavlja solidan, tradicionalan izbor. Pri tome, tanije nijanse koristite štedljivo. Veći zidovi trebalo bi da budu u svetlijim tonovima. Pobrinite se za dobru rasvetu koja će bacati dovoljno svetlosti na ostale, tamnije zidove.

Sive tapete
Sive tapete će odlično izgledati u dnevnoj sobi. Kombinujte smele, nepomirljive nijanse sa, recimo, šarama geometrijskog oblika. Idealna je mešavina sive i veoma svetlih tonova ili bele boje. Sive tapete će se takođe odlično uklopiti sa policama, koje će u tom slučaju delovati izuzetno efektno.

Monohromatski detalji
Dekor vaše dnevne sobe upotpunite sa nekoliko efektnih detalja kao što je umetnička slika iznad kamina, tamno staklo ili keramika. Odličan monohromatski detalj može biti lampa, ili čak dve lampe, u sivim tonovima i jednostavnog dizajna.Izvor: Brava Casa

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.