Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Kako se kuvaju žitarice

Kako se kuvaju žitarice

Kako se kuvaju žitarice

Kako se kuvaju žitariceJečam
200 g ječma kuvajte u 750 ml vode, na laganoj vatri, pokriveno poklopcem 35-40 minuta. Da biste dobili intenzivniji ukus možete ga pre toga nekoliko minuta pržiti bez ulja.

Smeđ pirinač
200 g smeđeg pirinča kuvajte u 400 ml vode na laganoj vatri, pokriveno poklopcem 30 minuta. Sklonite s vatre i ostavite poklopljeno još 10-15 minuta kako bi se pirinač na vrućoj pari još dokuvao.

Beli pirinač
200 g belog pirinča kuvajte u 200-230 ml vode. Nakon što počne da vri smanjite temperaturu i kuvajte još 15 minuta. Sklonite sa šporeta i ostavite još pet minuta da se kuva na pari.

Divlji pirinač
150 g pirinča kuvajte u litar vode u posudi s poklopcem na laganoj vatri. Divljem pirinču trebaće 45-60 minuta da se skuva. Odmah ocedite vodu i poslužite.

Proso
Isperite proso u hladnoj vodi i pržite bez ulja do zlatno smeđe boje. Prelijte s kipućom vodom i dinstajte pokriveno s poklopcem 20 minuta. 200 g prosa kuvajte u 400 ml vode!

Kinoa
Isperite u hladnoj vodi i pržite bez ulja. Dodajte kipuću vodu, pokrijte s poklopcem i pustite da se kuva 20 minuta.

Zobena kaša
150g zobenih pahuljica kuvajte u 450-500 ml vode, nakon toga nastaviti još 10-20 minuta, stalno mešajući.

Izvor: Stvar Ukusa

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.