Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Kako pravilno odabrati voće?

Kako pravilno odabrati voće?

Kako pravilno odabrati voće?

Kako pravilno odabrati voćePosebne karakteristike najslađeg, zrelog i sočnog voća...

Ananas
Ananas je voće poznato po lagano oštrom mirisu. Ako je miris ananasa presladak, težak - verovatno da je prezreli plod. Još jedan loš znak fermentacije - tamno smeđe mrlje na koži. Stručnjaci savetuju da obratite pažnju na plod na vrhu, sam vrh ananasa sočnog voća, trebalo bi da se lako okreće za 90-180 stepeni.

Mango
Danas, širom sveta postoji 1500 sorti manga i sve one se razlikuju u ukusu i izgledu. Kako da izaberete najbolji od najboljih? Saznajte zemlju proizvodnje. Prema statističkim podacima, dobitna kombinacija je nepretenciozni peruanski mango koji počinje na proleće. Zreo plod manga je malo mekan, ali od repa ističe sok. Štaviše, kao ananasa, slatki mango treba da miriše ukusno. Gorke note su znak fermentacije. Naborana koža manga je "simptom" nezrele pulpe.

Marakuja
Ako kupujete voće u inostranstvu, budite spremni da se sastanete sa potpuno drugačijim imenima. U nekim zemljama, marakuja se prodaje pod nazivom "jestivo voće strasti", "plod strasti" i "chinola." Izaberite veće i smežurano voće sa tamno ljubičastom ili jarko žutom kožon - ono je slađe od savršeno glatke marakuje.

Dinja
Osnovno pravilo: dinja treba da bude čista, bez ikakvih crnih tačaka i pukotina. Oštećena ili urezana dinja je opasna, jer je telo dinje idealno plodno tlo za bakterije. Kora zrele i slatke dinje često miriše na vanilu, ananas, med i kruške. Ukoliko osetite miris svežeg začinskog bilja – odložite sinju u stranu. Još jedna popularna metoda - opipajte "nos" (trag cveta) i "rep" (trag od stabljike). Prva, da bude malo mekana, a druga - potpuno suva.

Lubenica
Tokom leta lubenica je omiljena vrsta slatkog povrća mnogim ljudima. Najčešće se smatra da veličina lubenice određuje da li je lubenica slatka. Stari kupci kažu da je najbolje sržati se zlatne sredine. Takođe, prilikom kupovine lubenice obratite pažnju na izražene šare na lubenici. Maksimalna contrast čini lubenicu slađom. Ali možda najpoznatiji atribut – je odrediti "polni identitet" lubenice. Da, postoji muška i ženska lubenica i ženska lubenica je slađa. Ona ima veći cvet, tačnije kružić na vrhu. Kada se lubenica pažljivo razmotriti, tu su i zvučni efekti - lubenice: šećer će zvučati prodorno.


Izvor: zenskimagazin.rs

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.