PREKUVANA PILETINA
Kada prekuvate piletinu do te mere da postane gnjecava, ostaju vam samo dve opcije. Prva je da viljuškom usitnite meso, što je najbolja opcija ako ste spremali piletinu u sosu ili čorbu. Druga je da odvojite meso od kostiju, iseckate ga i prelijete sa malo sosa.
PASTA KOJA JE PREVIŠE AL DENTE
Plašite se da ćete prekuvati pastu, pa je ne skuvate dovoljno. Sipajte testeninu u tiganj sa sosom i krčkajte pet minuta. Biće gotova. Ako pastu koristite za salatu, prelijte je dresingom i ostavite da odstoji, biće meka.
PRESLANA SUPA
Za supe koje se baziraju na bujonu dovoljno je da dodate još vode i problem će biti rešen. Onda dodajte još povrća jer sada imate više tečnosti. Ako je u pitanju kremasta čorba, najbolje bi bilo da dodate još mleka ili pavlake.
TORTA KOJA SE ZALEPILA ZA PLEH
Nekada torta jednostavno neće da se odlepi, pa parčići nisu baš za prikazivanje. Zato isecite tortu što bolje možete (i da se parčići raspadnu nema veze) i stavite ih u činije. Potom pospite šumskim voćem i preko svega stavite šlag. I baš ste hteli tako.

Komentari
Komentari