Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Kako da se rešite buđi u kuhinji

Kako da se rešite buđi u kuhinji

Kako da se rešite buđi u kuhinji

Kako da se rešite buđi u kuhinji

Neke veoma nezdrave i opasne vrste buđi mogu se nalaziti verovali ili ne u kuhinji, ali dobra stvar je što se njihova pojava veoma efikasno može sprečiti.
U kuhinji kao mesto gde se najčešće stvara buđ jesu česme, posebno ako ne funkcionišu kako treba i ako cure.
Pored česmi treba da proverite sledeća mesta:

Ispod firžidera
Retko ko za vreme čišćenja kuće pomera frižider i čisti ispod, ali verujte nam na reč tamo se mogu sakriti razne vrste buđi. Pomerajte frižider najmanje dva do tri puta u toku godine i detaljno očistite zidove i pod oko frižidera.

Odvodi
Ako se ne održavaju redovno odvodi za vodu i smeće mogu biti pravi mali rasadnici buđi. Održavaćete čistoću odvoda ako jednom nedeljno sipate 3-4 šolje sirćeta koje će sprečiti nastanak nove i očistiti postojeću buđ.

Kanta za smeće
Za početak, savetujemo vam da ne kupujete prevelike kante za smeće. Idealna veličina kante je ona u koju stane smeće od samo jednog dana i koju ćete morati prazniti na dnevnoj bazi. Na taj način sprečićete nastanak buđi na tom mestu.

Unutrašnjost frižidera
Ne dozvolite da vam hrana previše dugo stoji u frižideru, redovno pregledavajte šta je dobro, a šta je za bacanje. Odredite jedan dan u nedelji kada ćete pregledati frižider. Pokvarene namirnice mogu uticati na razvoj buđi, a to nikako ne želite posebno tamo gde je hrana.

Kanta za kompost
Ako ste baštovan i posedujete kantu u kojoj skupljate kompost imajte na umu da je to jedan od najvećih izvora buđi. Kantu za kompost uvek držite poklopljenu ili još bolje, izbacite je iz kuhinje.

Pokvareno voće i povrće
Ništa gore nema od istrunulog krompira ili voća i zato kao i kod frižidera, redovno pregledavajte šta to više nije za upotrebu i proverite da li je mesto na kom čuvate namirnice možda previše toplo i prebacite ih na neko hladnije.

Daske za rezanje
Na daskama za rezanje se buđ stvori brzo i lako, a to ćete izbeći ako ih nakon svake upotrebe budete pravilno čistili i dezinfikovali. Izvor: Stvar Ukusa


Predlažemo vam:


Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.