Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Kako da održite svežinu peršuna i drugih začina

Kako da održite svežinu peršuna i drugih začina

Kako da održite svežinu peršuna i drugih začina

Kako da održite svežinu peršuna i drugih začinaPre svega, morate kupiti sveže, jedro bilje, koje prepoznajete po tome što na daljini od nekoliko centimetara već osećate jasno njegov miris.

Izbegavajte biljke sparušenog, opuštenog lišća, birajte samo jarkozeleno i dovoljno čvrsto da lišće elastično vibrira zajedno s drščicama.

Nemojte prati sve! Odvojite deo koji vam je odmah potreban, a na ostatku vezice samo podsecite krajeve. Stavite je u čašu sa vodom (u oko 3 centimetra vode), kao što cveće stavljamo u vazu.

Znajte da je bilju potrebno da diše, pa ako vam se čini da ga ima previše podelite vezu na dve čaše vode. Zatim svaku prekrijte plastičnom kesicom i uvežite gumicom pri dnu tegle. Postavite na ravnu tacnu da vam se čaša ne bi prevrnula u frižideru. Redovno proveravajte vezice, menjajte vodu po potrebi i odbacite grančice koje eventualno požute.

Izvor: Lisa

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.