Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Kako da očistite laminat

Kako da očistite laminat

Kako da očistite laminat

Kako da očistite laminatLaminat podovi su popularni u celom svetu i cenjeni zbog svoje fleksibilnosti i lakoće sa kojom se mogu instalirati.

Mnogi domovi opremljeni su laminatom. Postoji veliki izbor boja, pa se laminat lako uklapa u enterijere sa različitim stilom. Laminat je potrebno održavati suvim, a postoje stvari na koje treba da obratite pažnju ukoliko u domu imate laminat podove.

REDOVNO ČIŠĆENJE
Ključ za sprečavanje ogrebotina na laminatu jeste redovno čišćenje. Ovo je takođe veliki generalni savet. Redovno brišite pod suvom krpom da uklonite svakodnevnu prljavštinu, a onda nećete morati da koristite jake hemikalije ili sredstva za čišćenje.

NE KORISTITE STANDARDNE ČETKE
Ovo možda zvuči kao preterivanje, ali krute četke sa oštrom dlakom mogu da oštete površinu laminate. Koristite suvu krpu za prašinu ili mekanu četku.

IZBEGAVAJTE PROSIPANJE TEČNOSTI
Trebalo bi odmah očistiti tečnost sa laminata ukoliko dođe do prosipanja. Nemojte dozvoliti da tečnost ostane na podu duži vremenski period, jer može obojiti pod i oštetiti zaštitni sloj. Upijte višak tečnosti suvom krpom ili papirnim ubrusom i ne dozvolite da pod ostane vlažan.

ČIŠĆENJE TOPLOM VODOM
S vremena na vreme, laminati treba temeljno očistiti. Pošto je najblaže moguće sredstvo za čišćenja obična voda, koristite je. Čišćenje toplom vodom primenjujte jednom mesečno ili kada primetite da je područje blatnjavo ili prljavo.

OČISTITE LAMINAT SIRĆETOM
Ako vaš laminat izgleda prljavo i ima mrlje od blata ili ako izgleda izbledelo, upotrebite mešavinu vode i sirćeta. Nikada ne koristite sirće u svom čisttom obliku, jer je suviše abrazivno. Mešavina vode i sirćeta će učiniti vaš pod sjajnim, a miris sirćeta će nestati za nekoliko minuta. Ako ne podnosite miris sirćeta možete dodati nekoliko kapi limuna, peperminta ili mirišljavo ulje u rastvoru.

OČISTITE LAMINAT ALKOHOLOM ILI ACETONOM
Za teže mrlje, kao što su mastilo, olovka ili lak za nokte možete koristiti alkohol. Takođe možete pokušati da napravite mešavinu alkohola i vode da ne biste oštetili drvo. Druga opcija je da koristite aceton na čistu belu tkaninu. Obrišite površinu da biste uklonili sve mrlje.

UKLONITE LEPLJIVE FLEKE
U slučaju da primetite mrlje izazvane voskom ili žvakaćom gumom koje se izuzetno teško skidaju, na pod nanesite led i nežno nožem otklonite mrlje. Pazite da ne ogrebete pod. Led se takođe može koristiti za uklanjanje žvake sa tepiha.

NIKADA NE KORISTITE MAŠINU ZA POLIRANJE
Brušenje ili poliranje nikada ne treba koristi na laminatu. Ova mašina će u potpunosti ošteti pod, a vi ćete biti primorani da ga zamenite. Ove mašine se samo koriste za podove od tvrdog drveta.

NE KORISTITE ABRAZIVNA SREDSTVA ZA ČIŠĆENJE
Bilo koje vrste abrazivnih sredstava za čišćenje treba izbegavati. Ova sredstva mogu izazvati trajno oštećenje laminata. Takođe, klonite se čelične četke koje mogu da ogrebu pod i ostave tragove.

OČISTITE LAMINAT BEBI ŠAMPONOM
Umesto korišćenja deterdženta za sudove pokušajte čišćenje bebi šamponom. Ovaj šampon je veoma nežan i možete slobodno da ga koristiti za čišćenje laminata. Pomešajte šampon i vodu sve dok ne stvorite mehuriće, natopite sunđer ili krpu u rastvoru i uverite se da pod ostaje blago vlažan.

Nadamo se da će vam ovi saveti pomoći da na što lakši način održavate čistoću vaših podova.Izvor: Moj Enterijer

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.