Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Kajsije u šlafroku

Kajsije u šlafroku

Kajsije u šlafroku

Kajsije u šlafroku

Sastojci koji će vam biti potrebni:
20 plovina kajsija iz kompota ili iz zamrzivača, 6 kašika šecera u prahu, 1 dl maraskina, ulje za prženje
Za testo za pohovanje:
250 g prosejanog brašna, 10 g kvasca, 2 dl mlake vode, 3 g soli, 2 kašike ulja

Priprema:
Kajsije stavite na tanjir i pospite sa tri kašike šećera, prelijte likerom i ostavite da odstoje nekoliko sati na hladnom mestu (u frižideru).
Napravite testo za pohovanje: u dublju posudu staviti brašno, pa dodajte kvasac rastopljen u malo mlake vode, so i preostalu vodu i mutite varjačom sve dok ne dobijete glatko, ujednačeno testo malo gušce nego za palačinke. Na kraju umešajte ulje i ostavite da odstoji dva sata.
U testo umačite oceđene polovine kajsija i pržite u većoj količini dobro zagrejanog ulja. Pržene kajsije poređajte u vatrostalnu činiju i pospite preostalim šećerom. Ostavite u dobro zagrejanoj rerni na 250 stepeni dok se šećer ne zapeče. Poslužite poslasticu dok je topla. Izvor: Stvar Ukusa


Posuđe i kuhinjski pribor koji će vam biti potrebni za kajsije u šlafroku


Predlažemo vam:


Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.