Sastojci koji će vam biti potrebni:
300 g piškota, 1,2 l mleka, 40 g gustina, 4 žumanceta, 2 vanil-šećera, 120 g šećera, 100 g čokolade za kuvanje, 200 g margarina, 100 g mlevenog keksa, 1 dcl jake skuvane kafe, 1 puding od vanile
Priprema:
U šerpu sipajte 6 dcl mleka i vanil-šećer i pustite da prokuva. Gustin, žumanca, puding od vanile, šećer i 4 dcl mleka umutite i sipajte u ključalo mleko. Kuvajte na umerenoj temperaturi uz neprestalno mešanje dok se ne zgusne. Sačekajte da se fil ohladi. Umutite margarin mikserom. Dodajte fil kašiku po kašiku. Fil podelite na tri dela. U jedan deo dodajte mleveni keks, u drugi otopljenu čokoladu, a treći ostaje isti. U dva dcl mleka dodajte skuvanu i proceđenu kafu. Tu umočite piškote. Okrugli kalup prečnika 26 cm obložite piškotama… Odsecite piškote koje vire. Prvo ide fil sa mlevenim keksom, pa žuti, ostavite ga malo za ukrašavanje, i na kraju čokoladni. Tortu ukrasite žutim filom. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari