Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Kadaif

Kadaif

Kadaif

Kadaif

Sastojci koji će vam biti potrebni za kadaif:
250 g tankih kratkih rezanaca, 120 g maslaca, 50 g oraha ili badema, 50 g suvog grožđa

Za sirup: 500 g šećera, 0,5 l vode, 100 g meda, 1 vanilin šećer, 1 limun

Priprema:
Polovinu svežih rezanaca složite u pleh podmazan maslacem. Preko rasporedite sitno seckane orahe ili bademe i suvo grožđe. Odozgo opet naslažite rezance i prelijte rastopljenim maslacem. Tako pripremljen kadaif stavite da se peče na 200 stepeni jedan sat. U međuvremenu pripremite preliv. Od šećera i vode kuvajte sirup srednje gustine i povremeno kašikom skidajte penu. Pred kraj kuvanja dodajte med i naceđen limun. Vruć kadaif prelijte polovinom sirupa, a preostali sirup još ukuvajte da bude gust, pa ponovo prelijte kolač. Tek potpuno hladan kadaif isecite na kocke i poslužite. Izvor: Blic Žena


Posuđe i kuhinjski pribor koji će vam biti potrebni za kadaif


Predlažemo vam:


Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.