Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Juneći but s kajsijama

Juneći but s kajsijama

Juneći but s kajsijama

Juneći but s kajsijama

Sastojci koji će vam biti potrebni:
1 kg junećeg buta u komadu, 50 ml ulja, 100 g suve slanine, 200 g sušenih kajsija, 500 ml junećeg bujona, kašičica crvene paprike, kašika brašna

Za marinadu: 1,5 l vode, kašičica soli, 2 kašičice suvog biljnog začina, 2 šargarepe, koren peršuna, manji koren celera, 2 glavice luka, 4 čena belog luka, 4 lista lovora, 10 zrna bibera, 150 ml vinskog sirćeta

Priprema:
U provrelu vodu dodajte so i suvi biljni začin, očišćeno i naseckano povrće, krupnije isečen luk, blago zgnječene čenove belog luka, lovor i biber u zrnu. Na laganoj vatri kuvajte oko pola sata. U ohlađenu marinadu umešajte vinsko sirće i prelijte meso. Pokrijte i ostavite da stoji oko 48 sati u frižideru. Pre pripreme meso izvadite iz marinade, osušite ga i na zagrejanom ulju pržite sa svih strana. Dodajte iseckanu slaninu i uz povremeno dolivanje bujona dinstajte na tihoj vatri par sati. Kada meso bude mekano, izvadite ga, a na istoj masnoći propržite iseckane suve kajsije. U vodi razmutite crvenu papriku sa brašnom i prelijte kajsije. Uz stalno mešanje sačekajte da sos provri, kuvajte ga još nekoliko minuta, a potom u njega dodajte meso koje ste isekli na fine kocke. Ostavite na toplom i poslužite uz knedle ili pirinač. Izvor: Blic Žena


Posuđe i kuhinjski pribor koji će vam biti potrebni za juneći but s kajsijama


Predlažemo vam:


Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.