Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Jastuci za Vaš krevet

Jastuci za Vaš krevet

Jastuci za Vaš krevet

Jastuci za Vaš krevetSa nekoliko naslaganih redova jastuka, možete dobiti profesionalno dekorisan krevet...

Dekorativni jastuci odražavaju stil, udobnost, lepotu, toplinu i inspiraciju... Od samog početka njihove upotrebe zauzimali su posebno mesto u palatama i velikim vilama. U početku su bili privilegija samo imućnih ljudi, a neki su pronađeni i u egipatskim grobnicama. U drevnoj Kini, jastuk je zamenjivala kocka od kamena, drveta, metala ili porcelana. Šivenje jastuka je predstavljalo vrstu umetnosti u Kini i Persiji, a zatim i u srednjevekovnoj Evropi, dok industrijska revolucija nije donela masovnu proizvodnju i učinila ih dostupnim svima. Danas je uobičajeno da je jastuk sašiven od mekog pamučnog materijala ili svile, napunjen perjem, paperjem, netkanim sintetičkim materijalom, vunom, heljdom i dr.

U dekoru spavaće sobe i kreveta, jastuk je dobio počasno mesto. Nov, kreativan i jednostavan pristup dekorisanju je upotreba puno, puno jastuka! Postoji široka lepeza oblika i veličina, boja i materijala, tekstura i dezena, čime ćete odmah oživeti sobu i stvoriti moderan i stilizovan izgled, poput divnih pufnastih primera na slikama. Uz pravilan izbor jastuka i nekoliko jednostavnih pravila, dobićete lepo i profesionalno, dekorisan krevet. Ključno je odabrati nekoliko jastuka koji će se uklopiti u postojeći dizajn i uz pokrivač vašeg kreveta, materijalima i dezenima, poput svile, brokata, damasta, satena i somota. Jastuke ređajte u slojevima, tako da stoje na svojim ivicama i u redovima, nikako položene za spavanje, jer ćete dobiti gomilu naslaganih jastuka. Prvi red uz uzglavlje bi trebalo da bude veći od ostalih. Postavite tri ili pet komada, zavisno od veličine kreveta, tako da stoje na ivicama i naslonjeni na uzglavlje. Za prvi red možete koristiti i obične jastuke. Drugi red bi trebalo da bude manji, od dekorativnih i pufnastih jastuka, koje ćete ređati isto tako da stoje na ivici i nasloniti ih na prvi red. Treba ih složiti tako da se dobije oblik piramide. Kao poslednji detalj, možete staviti jastuk cilindričnog oblika sa ukrasnim detaljima ili jednostavno upotrebiti male jastuke za poslednji red. Iako ne postoji pravilo, bolje je da počnete sa manjim brojem jastuka, jer uvek ih možete dodati još.

Igrajte se bojama i dezenima, uklapajući ih sa dekorom sobe i slobodno se zabavljajte, oslanjajući se na svoj osećaj u potrazi za savršenim izgledom po vašem ukusu.Izvor: Moj Enterijer

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.